Praktijkuren
maandag t/m  donderdag
7.45 - 13.00 en 14.00 - 17.00 
vrijdag
7.45 - 12.00
Spoedgevallen buiten praktijkuren
Wij zijn aangesloten bij de Spoedgevallen-
dienst voor Arnhemse tandartsen. U kunt buiten praktijkuren in geval van hevige (na)pijn, nabloeding of een ongeval contact opnemen met de dienstdoende tandarts via 0900 - 1515
.

  Chirurgie
  Het verwijderen van een gebitselement kan noodzakelijk zijn voor een orthodontische behandeling, maar bijvoorbeeld ook wanneer behandeling van een aangetast element niet meer tot behoud zal leiden. Als er vast staat dat een tand of kies getrokken moet worden, is het belangrijk om:
 
  - vooraf aan te geven dat u anti-stollings- of bloedverdunnende medicatie gebruikt,  
  - lekkende hartklep of inwendige prothese (bv. hartklep, heup, knie, enkel) heeft.
 
       
  Soms wordt de wond gehecht, deze hechting lost vanzelf op – tenzij u bloedverdunners gebruikt, dan wordt u gevraagd terug te komen om de niet-oplossende hechting te laten verwijderen.
Het bloedstolsel dat zich in het ontstane gat vormt, moet op zijn plaats blijven, zodat de wond mooi dichtgroeit. Hiervoor is het verstandig om:
 
  - warm eten of drinken af te laten koelen voor het te nuttigen, de hoge temperatuur kan het bloedstolsel oplossen en bovendien een nabloeding veroorzaken,  
  - niet te roken,  
  - geen alcohol te gebruiken,  
  - melkprodukten te vermijden,  
  - geen zware dingen te tillen of grote inspanningen te leveren,  
  - de eerste dag NIET te spoelen,  
  - wèl gewoon te poetsen, maar in de buurt van de wond voorzichtig en zonder tandpasta.
 
       
 
  Verstandig is het om nog voor het uitwerken van de verdoving een pijnstiller in te nemen. Eerste keus is paracetamol, te gebruiken volgens voorschrift.

U krijgt soms na het trekken van een gebitselement een gaasje in de mond, en een gaasje mee naar huis. Het gaasje in de mond mag er al na 10-15 minuten uit. Dan kan het zo zijn dat u wat bloed in het speeksel zet. Bloedt de wond hevig of is er na 2 uur nog steeds sprake van bloedverlies, neem dan het tweede gaasje, vouw het dubbel en druk het stevig op de wond. Bijt er 15 minuten lang op en kijk dan of er nog steeds bloeding optreedt. Zo ja, neem contact op met ons of met de dienstdoend tandarts. Gebruikt u bloedverdunners, vermeld dit dan nogmaals aan de telefoon.

Let op uw temperatuur – een beetje koorts mag, maar stijgt uw temperatuur boven de 39 graden, neem dan contact met ons, of de dienstdoend tandarts op.

De wond kan soms ontstoken raken. De pijn verergert dan en soms komt er een onaangename smaak uit de wond. Het kan dan nodig zijn de wond te laten reinigen. Neem hiervoor contact met ons, of de dienstdoend tandarts op.